Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Başarım çerezleri: Bu çerezler, görüşmeçilerin sıklıkla hangi sayfaları görüşme etmiş olduğu ve internet sayfalarından teltik mesajları kırmızııp almadığı kabil ziyaretçilerin genel ağ sitesini ne kullandığı ile ilgili bilgelik toplar.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriya 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Güçlü sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı yüreklerine yerleştirilmesi ile bu kapılar yaşam kurtarmaktadır.

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut özge acil durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını yağdırmak dâhilin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik veya çıpa gibi malzemelerden binalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan rezistanslidir.

Bu düzen genellikle ivedili bir durumda hızla açılabilen aptal çekilebilir veya pasta merdivenden oluşur. Merdiven alelumum bir yangın kapısı rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp aptal çekilebilmesini katkısızlar.

Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda vahit yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da ket evet. Bu sayede, yangının yaratması olasılı kazançlı etkilerini en aza indirir.

Dairesel tasarım, kadem izini en aza indirirken cömert dikey harekete destur verir ve bu da onu hem mesken hem de ticari binalar için ameliye bir seçim haline getirir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Panik amerikan bar yardımıyla mideerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı dürüst iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok kolayca ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış yapılabilir.

Özel yasa ve yönetmelikle sıyanet şeşna kurallara tam olarak entegrasyon yağdırmak hem maddi hem bile içsel açıdan kazanımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında müntesip kurumlar vasıtasıyla denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Binalarda mukannen standartlarda arz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page